Esték a Hild-villában - Tesztoszteronépítészet II. - Bordás Péter

Szeptember 2-án folytatódik az MMA MMKI Esték a Hild-villában – Tesztoszteronépítészet című sorozata, amelynek témája ezúttal az építészeti siker és boldogulás lesz.

Az adások középpontjában olyan építészek állnak majd, akik megbízásaikon, megépült házaikon, esetleg az oktatásban betöltött szerepükön keresztül alakítják az építészeti közgondolkodásunkat. A beszélgetéssorozat arra keresi a választ, milyen összetevők szükségesek a növekedéshez, milyen szakmai és pszichológiai együtthatók mentén épül fel egy jól működő építésziroda, melyek azok a képességek, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy átfedésbe kerüljön egymással építész és megbízó elképzelése, ízlése, továbbá miképp lehet egyensúlyt tartani a közéleti és irodai feladatok között.

Wesselényi-Garay Andor, az est házigazdájának első vendége Bordás Péter építész lesz, aki a BORD Építész Stúdió alapítója és vezetője. Tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karán végezte. Nagy tapasztalata van kiemelten komplex feladatok kreatív megoldásában. Számos hazai és nemzetközi tervpályázaton nyert elismerést. Munkáit az egyetemes magyar kortárs építészet meghatározó alkotásai között tartják számon. 2012-ben, a Backstage Architecture, a Korda Filmpark látogatóközpontjának épületével, 57 ország legígéretesebb fiatal építészei közé választotta. 2014-ben a Nagyerdei Stadion épületéért Csonka Pál emlékéremmel tüntették ki, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) pedig Építőipari Menedzsment Mesterdíjjal ismerte el kiemelkedő szerepét a projekt sikerében. Kiemelten fontos számára a természet védelme és az épített környezet minősége. Hisz abban, hogy a harmonikus környezet megnyugtat, alkotásra ösztönöz, valamint segíti az emberi kapcsolatok alakulását és jelentősen hozzájárul egy önmagért és a világért felelős emberi közösség alakulásához.

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle