Néptáncnyelven SZIMPÓZIUM TIMÁR SÁNDOR KÖZELGŐ 90. SZÜLETÉSNAPJA TISZTELETÉRE

Rendezvény időpontja:

2019. 12. 04. 10:00

Helyszín:

MAKOVECZ KÖZPONT ÉS ARCHÍVUM

Megtekintés:

Timár Sándor a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar koreográfus, táncpedagógus, a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes alapítója, a Magyar Állami Népiegyüttes egykori vezetője hamarosan 90 éves lesz.
A Mester (valamennyien, akik tanítványai voltunk, így hívtuk) olyan művészi életutat futott be, amelyhez hasonlót kevesen tudhatnak magukénak. A világ számos pontján ismertette meg a magyar néptáncot – nemcsak a színpadon, hanem a való életében, azaz táncegyüttesi próbák keretén belül. Nevéhez fűződik a ma már UNESCO-díjas táncházmozgalom elindítása, metodikájának létrehozása.
Timár Sándor a Színház- és Filmművészeti Főiskola koreográfus szakán végzett, majd az Állami Balettintézet néptánctagozatának tanszékvezetője volt. 1981-től a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője. 1993-ban feleségével, Timár Böskével megalapította a Csillagszemű Gyermektáncegyüttest. Néptáncnyelven című könyve alapos bepillantást enged a magyar néptánc metodikájába.


A szimpózium Timár Sándor művészetét mutatja be több oldalról, avatott szakemberek segítségével. Az előadók valamennyien Timár Sándor tanítványai, illetve munkatársai voltak.

IDŐPONT: 2019. december 4., 10.00
HELYSZÍN: MAKOVECZ KÖZPONT ÉS ARCHÍVUM (1125 Budapest, Városkúti út 2.)

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, kérjük, részvételi szándékát itt jelezze: Online jelentkezés

A rendezvény kapcsolódó munkatársa

← Vissza
Néptáncnyelven SZIMPÓZIUM TIMÁR SÁNDOR KÖZELGŐ 90. SZÜLETÉSNAPJA TISZTELETÉRE

Programfüzet:

A böngészője nem támogatja a PDF fájlok megnyitását
A megtekintéshez töltse le a dokumentumot: Fájl letöltése

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle