Esték a Hild-villában - Füzes Ádám - Az eucharisztia: áldozat, megjelenítő megemlékezés – találkozási pont Isten-ember, ember-ember között

Rendezvény időpontja:

2019. 03. 21. 18:00

Helyszín:

Hild-villa, a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének székháza (1121 Budapest, Budakeszi út 38.)

Megtekintés:

Könnyen kimondjuk a szót: szentmiseáldozat. Valójában hogyan jutunk el a megjelenítő megemlékezéstől az áldozat fogalmáig, az utolsó vacsora ritualitásától a kereszt véres kivégzési jelenetéig, és mindez hogyan találkozik a misében? Az aktív részvétel X. Szent Piusz pápa óta hangoztatott elvén az elmúlt száz évben többen, több félét értettek. Az előadás teológiai szempontból járja körül a szentmisében való részvétel kérdését. Ki ajánl fel, kinek a nevében? Mit jelent a felajánlási könyörgés előtt a pap szavaiban a különbségtétel: „az én és a ti áldozatotok”?


A liturgia találkozás: emberi gesztusok, szavak, mögöttük emberi gondolatok, érzések, vágyak jellenek meg, hogy Isten szerető figyelmébe helyezzük mindezt, és részesüljünk valami sokkal nagyobban, mint amit mi odatettünk. Találkozás a pap és a hívek között, szerepek, elgondolások, szent érdekek között.
Az Előadó ezeket a kérdéseket járja körül ezen az estén.

Időpont: 2019. március 21. 18.00

Helyszín: Hild-villa, az MMA MMKI székháza (1121 Budapest, Budakeszi út 38.)

A rendezényen való részvétel regisztrációhoz kötött, részvételi szándékát itt jelezheti: Online jelentkezés

A rendezvény kapcsolódó munkatársa

← Vissza
Esték a Hild-villában - Füzes Ádám - Az eucharisztia: áldozat, megjelenítő megemlékezés – találkozási pont Isten-ember, ember-ember között

Programfüzet:

A böngészője nem támogatja a PDF fájlok megnyitását
A megtekintéshez töltse le a dokumentumot: Fájl letöltése

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle