Tesztoszteronépítészet III. – Fókuszban a vidék – Álmosdi Árpád

Rendezvény időpontja:

2022. 02. 03. 18:00

Helyszín:

Megtekintés:

 

2022-ben is folytatódik az MMA MMKI közkedvelt online beszélgetéssorozata a Tesztoszteronépítészet III. – Fókuszban a vidék címmel. Ebben az évadban Wesselényi-Garay Andor, a házigazda azt a kérdéskört járja körül beszélgetőpartnereivel, hogy létezik-e ma vidéki építészet és melyek annak legfontosabb jellemzői.

 

Budapest és a vidék építészeti kapcsolatát vizsgálva felbukkan egy domináns, továbbá egy kevéssé ismert melléknarratíva. Előbbi szerint a fővárosból nem igazán lehet érteni azokat a kihívásokat, amelyekkel a vidéki kollégák küszködnek, hiszen össze sem vethető a lépték, a méret és a megbízói háttér azzal, ami például az Őrségre jellemző. A másik elbeszélés szerint kiüresedett a város-vidék dichotómia, a népies/urbánus ellentét – Radics Viktória szavaival élve – mára teljesen tárgytalan hagyománnyá vált.

 

A beszélgetéssorozat célja, hogy szempontokat, történeteket adjon a vidéki építészek megértéséhez, feltérképezéséhez öt olyan építész részvételével, akiknek az életműve szinte kizárólag egyetlen régióhoz kötődik.

 

A Tesztoszteronépítészet III. – Fókuszban a vidék című online beszélgetéssorozat február 3-i adásában Wesselényi-Garay Andor vendége Álmosdi Árpád építész lesz.

 

Álmosdi Árpád építész szakmai életútja több vidéki várost is érintett (Kecskemét, Keszthely, Esztergom), mindemellett nagyvárosokban (Budapest, London) is szerzett némi tapasztalatot. 1992-ben diplomázott a BME Építészmérnöki Karán, majd a Prince of Wales Institute of Architecture diákja, később vendégtanára lett. Továbbá a Kós Károly Egyesülés Vándoriskola, valamint a MÉSZ Mesteriskola XV. ciklus hallgatója volt. 2007-től 2012-ig a BME Építészmérnöki Kar Urbanisztika Tanszék meghívott oktatója. A Szolnoki építész Egylet létrehozója, majd 1995-től a szolnoki Ártér Építészműterem alapítója, és vezető tervezője.

 

A beszélgetés élőben követhető a kutatóintézet Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján egyaránt.

A rendezvény kapcsolódó munkatársai

← Vissza

Programfüzet:

A böngészője nem támogatja a PDF fájlok megnyitását
A megtekintéshez töltse le a dokumentumot: Fájl letöltése

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle