pARTfogó – Az ösztöndíjas művészek bemutatkozó estje

Rendezvény időpontja:

2022. 11. 23. 17:00

Helyszín:

Megtekintés:

A pARTfogó – Az ösztöndíjas művészek bemutatkozó estje című beszélgetéssorozat második adásának vendége november 23-án Bucsi Réka, Andrasev Nadja és B. Nagy Ervin. 

Első alkalommal, november 2-án a Bánffy Miklós-díjas és a Magyar Filmdíjas Kollarik Tamás Topolánszky Tamás Yvant és Csuja Lászlót látta vendégül, november 23-án pedig folytatódnak az ösztöndíjas portrék, ezúttal Bucsi Rékával, Andrasev Nadjával és B. Nagy Ervinnel.

Bucsi Réka 2008 és 2013 között a MOME animáció tanszékének volt hallgatója, Symphony no. 42 című MOME Anim mesterszakos diplomafilmje több mint 50 nemzetközi díjat nyert és felkerült a 87. Oscar-gála animációs rövidfilmes shortlistjére. Filmjei többszörösen versenyeztek többek között Annecyban, Hiroshimában a Berlinale, SXSW és a Sundance rövidfilmes programjában. 2013 és 2014 között az Animation Sans Frontiers workshop résztvevője volt, majd a dániai Open Workshop animációs rezidens programban vett részt. 2016-ban meghívást kapott a bécsi Q21 művészeti rezidens programba. LOVE című francia-magyar koprodukcióban készült filmje jelölést kapott az Európai Filmakadémia legjobb rövidfilmnek járó díjára, elnyerte a legjobb animációs rövidfilmnek járó magyar filmdíjat, a Magyar filmkritikusok díját és kvalifikálta magát a 90. Oscar-gála legjobb animációs rövidfilm díjara. 2018-ban Solar Walk című filmje elnyerte a Berlinale-n a rövidfilmeknek járó Audi Short Film Award-ot, illetve jelölték a Los Angeles-i Annie Awards-ra legjobb rövidfilm kategóriában. 2018-ban elnyerte a magyar animáció ifjú tehetségének járó Dargay Attila díjat is. Többek között dolgozott a Cartoon Network, Adult Swim és az FX Networks tv csatornákkal.

Andrasev Nadja 2002 óta dolgozik a filmszakmában. Filmjeivel számos nemzetközi fesztiválszereplés során több, mint negyven díjat nyert, többek között a Cannes-i Cinéfondation Selection megosztott harmadik díját (A nyalintás nesze), és a SXSW fesztivál Legjobb Animációs Rövidfilm díját is (Szimbiózis). Részt vett az Animation Sans Frontiéres és a dán Open Workshop nemzetközi workshopokon. Az elmúlt években előzsűriként segített összeállítani a Slamdance, Loudoun Film Festival, Cinefest és KAFF versenyprogramjait, zsűriként részt vett többek között az Ottawa International Animation Festival, Animafest Zagreb, Bucheon International Animation Festival, Balkanima, Zubroffka fesztiválokon. Saját filmjei mellett 2010 óta különböző nemzetközi animációs produkciók gyártásvezetője. Az MMA Művészeti Ösztöndíjprogram támogatási időszaka alatt egy családtörténeti, és egy anyasággal kapcsolatos rövidfilmtervet, illetve egy novellasorozat illusztrációját fejleszti.

Nagy Ervin 2008-2009-ben résztvevője volt az első Animation Sans Frontieres nemzetközi animációs workshopnak, amelynek során oklevelet szerzett a német Filmakademie Baden Württemberg, a dán Animation Workshop, a magyar MOME és a francia Gobelins l’ecole de l’image kurzusain. 2011-ben a Kovács Mártonnal és Nagy Marcival együtt jegyzett „Patrick és Theo” sorozattervvel diplomázott, amellyel a 2010-es Cartoon Forum résztvevői és előadói is voltak. Szakmai gyakorlatát a londoni Cartoon Network-nél, a budapesti Cinemon, Omega Kreatív és Umatik stúdióknál, a Kecskemétfilmnél és Richly Zsolt Luther Animation műhelyében töltötte. 2014-től dolgozik saját fejlesztésű „CSEREBOGARAK – Animációs történetek magyar bajnokokról” sorozattervén Janovics Zoltán producerével. 2017-től a Metropolitan Egyetem animáció szakán is tanít óraadóként.

A beszélgetés 17 órától élőben követhető az MMA MMKI YouTube-csatornáján.

Programfüzet:

A böngészője nem támogatja a PDF fájlok megnyitását
A megtekintéshez töltse le a dokumentumot: Fájl letöltése

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle