Tesztoszteronépítészet: Az életműsorozat – Sugár Péter

2023. május 4-én beszélgetéssorozat indult az építész életművekről az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) az Esték a Hild-villában – Tesztoszteronépítészet című sorozatának folytatásaként.

Miközben úgy tűnik, hogy a legváltozatosabb fórumok számolnak be az új házakról, épületekről, a magyarországi építészek digitális képviselete rendkívül alacsony szintű. Ezt a hiányt kezdte el betölteni az MMA MMKI által szervezett Tesztoszteronépítészet című beszélgetéssorozat, amikor a monografikus adások során a műsorvezető Wesselényi-Garay Andor építészteoretikus, az MMA MMKI tudományos főmunkatársa bemutatta partnerei életműveit.

A 2023-ra szervezett beszélgetéssorozat ezt a küldetést immáron tudatosan felvállalva azokat az építészeket szólítja meg, akik a médiában viszonylag keveset szerepeltek, életútjukkal viszont szélesebb körű érdeklődésre tarthatnak számot, életművükkel pedig jelentősen hozzájárultak a hazai környezetkultúra és építészeti minőség alakításához.

Wesselényi-Garay Andor aktuális vendége Sugár Péter építész, egyetemi tanár, aki 10 évet Varga Levente építész műtermében, majd 2 évet Reimholz Péternél dolgozott. 2000-ben megalapította önálló építészirodáját a RADIUS-t. A Ybl Miklós-díjas, Pro Architectura díjas és kétszeres Budapest Építészeti Nívódíjas építész olyan munkákat jegyez, mint például a tolcsvai OREMUS és a villányi Sauska borászatok, a Lánchíd 19 Design Hotel és a Graphisoft Park Fogadóépülete. 2021-ben megkapta az építészek “fair play díját”, a Kotsis Iván-érmet, 2022-ben Prima Primissima díjjal tüntették ki.

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle