Kondor Attila: Nyitott ajtónál

Kondor Attila 1974-ben született Budapesten, itt él és dolgozik. 2000-ben Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerzett diplomát a Képgrafika Tanszéken. Elsősorban festészettel, metafizikai és művészetfilozófiai kérdésekkel foglalkozik. 2014-től A figyelem útjai címmel kezdte el készíteni festményanimációs projektjét.
A Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíjprogram támogatásával Az elmélyedés lépései címmel indított újabb projektet, amely a művészet meditatív-kontemplatív aspektusait kívánja vizsgálni. Festményein és animációs munkáiban azt kutatja, hogy a történeti, építészeti belső terek és a köznapi, sokszor látott városi tájak miként transzformálódhatnak a koncentráció és a tárgyba való belemélyedés által meditációs objektummá.
Előadása keretében bemutatásra kerül legújabb, Nyitott ajtónál című animációs rövidfilmje, amely Johann Anker Larsen dán író műve alapján készült. A film témája a meditatív elmélyülés spontán megélt csúcstapasztalata, az „Örök jelen” feltárulása. Kondor Attila rendezőként saját festészeti motívumvilágát és a műteremben való szemlélődés önreflexióját használta fel a Larsen-szöveg inspirálta belső utazás képsorainak megalkotásában. A mű a Hamvas Béla Hagyatékkezelő Új Közjáték projektjének a keretében jött létre 2021-ben.

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle