Komplex művészeti nevelés – Marosi Eszter

Komplex művészeti nevelés – Inspiráló művészeti könyvsorozat és alkotói feladatgyűjtemény tizenévesek számára – Marosi Eszter, az MMA művészeti ösztöndíjprogram ösztöndíjasának előadása

2021. szeptember 24-én a Kutatók Éjszakáján a gyermekeket szórakoztató programokkal, rejtvényekkel, a felnőtteket pedig irodalmi sétánnyal és izgalmas beszélgetésekkel várta az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet a Hild-villában.

Marosi Eszter, az MMA művészeti ösztöndíjprogram ösztöndíjasának Komplex művészeti nevelés című előadása várta a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. Marosi Eszter olyan alkotói feladatgyűjtemények összeállításával foglalkozik, amelyek az építészettörténet korszakain keresztülvezetve, egy-egy téma kibontása közben segítik a gyerekeket közelebb kerülni a világ és benne önmaguk megismeréséhez is. Ezekben elsősorban a görög mitológia kalandos történetei adják a keretet az alkotói feladatoknak, amelyek feldolgozása során sokféle művészeti ágat, alkotói műfajt ismerhetnek meg a gyerekek. Az alkotó, gondolkodó tizenéveseket nevelő és formáló szülőknek, pedagógusoknak szóló előadáson bemutatásra került Marosi Eszter Egyiptom korszakát feldolgozó kötete.

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle