Új kísérleti pilot projektet indított az MMA MMKI

2023. április. 20.

Új kísérleti pilot projektet indított az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) a Debreceni Egyetem Informatikai Karával együttműködve, amelyben tánc mozdulatok Motion Capture eszközzel felvett anyagát tesztelik.


Április elején a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központban balett, modern tánc, Lindy Hop és sztepp mozdulatok felvételével és elemzésével kezdték meg a munkát.

Minden műfajban 2-2 gyakorlatot rögzítettek professzionális táncosok részvételével. A gyakorlatok  egyik része a technikai kivitelezés szempontjából adott feladatot, míg a másik részük a mozgásos memóriakészségek, az előhívás és újraalkotás fejlesztésére irányult. A tesztelés során a kognitív informatikatudomány által validált tesztelési kísérleteket fognak végezni, amelyek több egyetemmel való együttműködő projekttel folytatódnak. A projektben részt vesz Csáji László Koppány, az MMA MMKI igazgatója, projektvezetőként Bólya Anna Mária, az MMA MMKI tudományos főmunkatársa, táncművészeti és táncoktatási vezetőként Kropf Michael, az InterEUropa Balett Kft. ügyvezetője, Baranyi Péter, a CogInfoCom és a MaxWhere alapítója, valamint Gilányi Attila, a DE Informatikai Karának docense.

Az MMA MMKI művészetelméleti és művészetantropológiai vizsgálatokkal teszi teljessé a projekt eredményeit, amelyeket saját műhelykonferencián és a 2ND IEEE INTERNATIONAL CONFERENCE ON COGNITIVE ASPECTS OF VIRTUAL REALITY című, Veszprémi Egyetemen megrendezendő nemzetközi konferencián ismertetnek.

További információkért kérjük, keresse fel a Magyar Nemzet oldalát.

 

Galéria

, ,

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle