Tesztoszteronépítészet III. – Fókuszban a vidék – Kovács Péter

Rendezvény időpontja:

2022. 04. 07. 18:00

Helyszín:

Megtekintés:

Április 7-én folytatódik az Esték a Hild-villában-Tesztoszteronépítészet III. című beszélgetéssorozat az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) szervezésében.

Az aktuális adás vendége Kovács Péter, aki 1982-ben végzett a BME Építész Karán, majd a KELETTERV-nél helyezkedett el, ahol – elmondása szerint – még nyomokban élt a ’60-as években létrehozott építészeti minőség, de a viszonyítási pontokat már a keletebbre lévő Bán Ferenc és Budapest jelentették. 1988-ban vették föl a mesteriskolába, ezt követően Ripszám Jánossal egy osztrák műteremben dolgozott. 1990-ben tért haza, 1 évre rá pedig megalapította cégét, az Archiko Kft.-t. 2008-tól a debreceni Építész Tanszéken, 2012-től mesterszakon tanít. A Pro Architectura és Ybl díjas építész úgy véli, Debrecen elég jó kulturális közeg ahhoz, hogy ne merüljön föl centrum-periféria kérdése, pláne, ha át lehet lépni más kultúrák felé a határokat.
A beszélgetés során a házigazda Wesselényi-Garay Andor arra kíváncsi, hogy létezik-e ma beazonosítható „debreceni” építészet és ennek miben áll a lényege; miképp formálta identitását és nemzedéki tudatát a Mesteriskola X. ciklusa, illetve milyen értéktartalmakat rendelhetünk ma a vidékiséghez, amennyiben építészetről nyilatkozunk?
A beszélgetés április 7-én 18 órától élőben követhető az intézmény Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján.

A rendezvény kapcsolódó munkatársai

← Vissza

Programfüzet:

A böngészője nem támogatja a PDF fájlok megnyitását
A megtekintéshez töltse le a dokumentumot: Fájl letöltése

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle