Tesztoszteronépítészet II.

Rendezvény időpontja:

2021. 11. 04. 18:00

Megtekintés:

Az Esték a Hild-villában – Tesztoszteronépítészet II. következő vendége: Nagy Csaba

 

November 4-én folytatódik az MMA MMKI Esték a Hild-villában – Tesztoszteronépítészet című online beszélgetéssorozata, amelynek témája az őszi félévben az építészeti siker és boldogulás. Az estek házigazdája Wesselényi-Garay Andor építész, az MMA MMKI tudományos főmunkatársa. A beszélgetések élőben követhetők az intézmény Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

Wesselényi-Garay Andor aktuális vendége Nagy Csaba építész lesz, aki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karán diplomázott, majd ösztöndíjasként a bécsi Képzőművészeti Akadémián folytatta tanulmányait. Az Archikon alapítójaként és vezető tervezőjeként több mint 60 hazai és nemzetközi díjat nyert csapatával. Többek között olyan munkákat jegyez az iroda, mint a Budapest Építészeti Nívódíjas Hotel Moments; a 100 lakásos passzívház, Pannonia Általános iskola  Budapest Építészeti Nívódíjjal, illetve két Média Építészeti Díjjal is elismert Vizafogó Tagóvoda; mely a a Mies van der Rohe, a piranesi-díj magyar jelöltjei között szerepelt, Pro Architectura és MÉD díjat elnyert Palatinus Strandfürdő; a FIABCI-díjas és Év Háza 2020 elismerést kiérdemelt Budai Vigadó; a Piranesi-díj magyar finalistái között végzett Láng Művelődési Központ, a Pesterzsébeti strand, az Architizer A+ Awards és MÉD közönség, valamint a FIABCI két kategóriájának első díját is elnyert Párisi udvar; vagy a Budapest Építészeti Nívódíjat és négy Média Építészeti Díjat is kiérdemlő Meséskert Óvoda. 2011-ben Ybl-díjban, 2018-ban Prima Primissima díjban részesült. Jelenleg a Magyar Építőművészek Szövetségének elnökségi tagja.

Amennyiben végigböngésszük az Archikon sajtómegjelenéseit, épületpublikációit, akkor feltűnik, hogy 2006-ban épül fel az első olyan ház – a Láng Művelődési Központ átalakítása a 13. kerületben –, amely után nem telik el olyan év, hogy az iroda ne jelentkezne olyan projekttel, amelyet nem fogadott volna rendkívül komoly szakmai és közönségsiker. Az irodáról már az első beruházásai során az a kép alakult ki, mintha mindig is lettek volna: magától értetődő evidenciával merítettek úgy a kortárs építészeti elemekből, hogy közben egy pillanatra sem tették nehézkessé megbízóik, vagy a nagyközönség számára, hogy lépést tartsanak javaslataikkal. A beszélgetés nem titkolt célja az, hogy ehhez a jelenséghez, ennek megértéséhez szolgáljon adalékokkal, történetekkel.

 

A beszélgetés élőben követhető az intézmény Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján.

A rendezvény kapcsolódó munkatársai

← Vissza

Programfüzet:

A böngészője nem támogatja a PDF fájlok megnyitását
A megtekintéshez töltse le a dokumentumot: Fájl letöltése

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle