Tesztoszteronépítészet: Az életműsorozat – Tima Zoltán

Rendezvény időpontja:

2024. 04. 18. 18:00

Helyszín:

Megtekintés:

Április 18-án folytatódik az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet építészéletművekről szóló, Esték a Hild-villában – Tesztoszteronépítészet: Az életműsorozat című sorozata.

 

Wesselényi-Garay Andor vendége Tima Zoltán építész, akinek első jelentősebb munkája a Dorottya Udvar volt. Ezt követően jónéhány lakó- és irodaházat tervezett. 2005-ben kezdte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fejlesztésének tervezését. 2014-ben készült el a Kossuth tér rekonstrukciója és a Parlament látogatóközpontja. 2015-től közel hét éven át dolgozott a Fertő tó fejlesztésén. 2021-ben Kruppa Gáborral közös pályázattal megnyerte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tervezését, jelenleg is ez az egyik legnagyobb munkájuk.

 

Az elmúlt 25 évben sok szakmai/társadalmi megbízatást is vállalt, volt kamarai biztos a XII. kerületben, elnökségi tag a Budapesti Építész Kamarában és a MÉSZ-ben.

 

Munkáját többször elismerték, 2004-ben Pro Architectura, 2007-ben Ybl-, 2016-ban Prima Primissima díjat kapott. 2013-tól tagja a Magyar Művészeti Akadémiának.

 

Az adás a következő linken megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=418403G-0-I

← Vissza
Tesztoszteronépítészet: Az életműsorozat – Tima Zoltán

Programfüzet:

A böngészője nem támogatja a PDF fájlok megnyitását
A megtekintéshez töltse le a dokumentumot: Fájl letöltése

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle