Tesztoszteronépítészet II.

Rendezvény időpontja:

2021. 10. 07. 18:00

Megtekintés:

 

Az Esték a Hild-villában – Tesztoszteronépítészet II. című online beszélgetéssorozat október 7-i adásában  Wesselényi – Garay Andor vendége Szabó Levente lesz.

 

 

Az őszi adások középpontjában olyan építészek állnak, akik megbízásaikon, megépült házaikon, esetleg az oktatásban betöltött szerepükön keresztül alakítják az építészeti közgondolkodásunkat. A beszélgetéssorozat arra keresi a választ, milyen szakmai és pszichológiai együtthatók mentén épül fel egy jól működő építésziroda, melyek azok a képességek, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy átfedésbe kerüljön egymással építész és megbízó elképzelése, ízlése, továbbá miképp lehet egyensúlyt tartani a közéleti és irodai feladatok között.

 

Az est házigazdája Wesselényi-Garay Andor, az MMA MMKI tudományos főmunkatársa, akinek aktuális vendége Szabó Levente, a Hetedik Műterem vezetője lesz. A szakember 1999-ben diplomázott a BME Középülettervezési Tanszékén, 2007-től ugyanott főállású oktató, 2020-tól tanszékvezető egyetemi tanárként tevékenykedik. 2012-2015 között és 2020-tól az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíjasa, kutatásában az építészet és emlékezet lehetséges kapcsolataira fókuszál, számos szakcikk, tanulmány és a Bán Ferenc építészete című könyv szerzője. Középületek, közterek, műemlékrekonstrukciók és emlékművek tervezője, többek között a budapesti Móricz Zsigmond körtéri Gomba épületének megújításában, az ELTE Trefort-kerti emlékműve létrehozásában, a soproni Várkerület revitalizációjában, a reformáció 500. évfordulójára készült Kálvin téri installáció megformálásában vagy a régi budai Városháza rekonstrukciójában vett részt felelős tervezőként. 2010-ben és 2016-ban Pro Architectura Díjat, 2017-ben Magyar Formatervezési Díjat és Molnár Péter-emlékdíjat kapott, 2018-ban Ybl Miklós-díjjal tüntették ki. 2020-tól a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia rendes tagja.

 

Az aktuális beszélgetés során Wesselényi-Garay Andor ezúttal arra kíváncsi, hogy a BME Középülettervezési Tanszék - mint műhely - milyen hatást gyakorolt a szakemberre és az építészek miért nem alapítottak magánegyetemet Magyarországon?

 

A beszélgetés élőben követhető az intézmény Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

A rendezvény kapcsolódó munkatársai

← Vissza

Programfüzet:

A böngészője nem támogatja a PDF fájlok megnyitását
A megtekintéshez töltse le a dokumentumot: Fájl letöltése

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle