pARTfogó – Az ösztöndíjas művészek bemutatkozó estje

Rendezvény időpontja:

2023. 02. 16. 17:00

Helyszín:

Megtekintés:

JELENTKEZÉS

Február 16-án, csütörtökön folytatódik a pARTfogó – Az ösztöndíjas művészek bemutatkozó estje című beszélgetéssorozat, amelynek fókuszában a közelgő Essentia Artis összművészeti kiállítás és programsorozat áll.


Az Essentia Artis a Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíjprogram 2019−2022. évi ösztöndíjas évfolyamának zárókiállítása. Az összművészeti kiállítás és programsorozat első ízben 2023 márciusában kerül megrendezésre és közel egy hónapon át várja tárt kapukkal az érdeklődőket. A 2019-ben ösztöndíjas éveit kezdő évfolyam zárókiállításán az építőművészet, a film- és fotóművészet, az irodalom, az ipar- és tervezőművészet, a képzőművészet, a népművészet, a színházművészet, a zeneművészet és a művészetelmélet mint a művészeti ösztöndíjprogram főbb irányai összefonódnak. Az Essentia Artis kiállításon átfogó képet kaphatnak a művészetek iránt érdeklődők a csaknem harminc kiállító művész elmúlt néhány évben végzett alkotói eredményeiről, ám ezzel együtt a kiállított művek magát az ösztöndíjprogramot is fémjelzik. A kiállítással párhuzamosan megjelennek a nem tárgyalkotó ösztöndíjasok munkái is; az eseménysorozatban hetven kísérőprogram, portfólió-bemutató, előadás, szakmai műhelymunka, bemutató, tárlatvezetés formájában válnak láthatóvá az ösztöndíjas időszak eredményei.

A pARTfogó februári és márciusi négy adásában a tárlatban, illetve a programsorozatban résztvevő ösztöndíjasok munkásságát járja körbe. Második alkalommal, február 16-án Csáji László Koppány, az MMA MMKI igazgatója Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművészt, Sajtos Gábor Ybl Miklós-díjas és Pro Architectura-díjas építészt és Komáromi Márton énekművészt látja vendégül.

A rendezvény kapcsolódó munkatársai

← Vissza

Programfüzet:

A böngészője nem támogatja a PDF fájlok megnyitását
A megtekintéshez töltse le a dokumentumot: Fájl letöltése

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle