Mindszenty- Szeretlek, Faust!

Rendezvény időpontja:

2023. 10. 24. 18:00

Megtekintés:

Az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet 2023. október 24-én  a Mindszenty – Szeretlek, Faust! című játékfilm vetítésével egybekötött kerekasztal-beszélgetést szervez a Hild-villában, amely 18:00 órakor kezdődik.

Program:

18:00–19:25 A Mindszenty – Szeretlek, Faust! című játékfilm vetítése

19:40–20:45 Kerekasztal-beszélgetés

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:

 

Pozsgai Zsolt Balázs Béla-díjas magyar drámaíró, színházi és filmrendező

Kautzky Armand Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes művész

Lux Ádám Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes művész

Moderátor: Mispál Attila film- és televíziórendező, a Magyar Művészeti Akadémia tagja

A RED FAUST magyar címen Szeretlek, Faust film írója és rendezője Pozsgai Zsolt, operatőr Győri Márk, főszereplők Lux Ádám, Kautzky Armand, ifj. Jászai László, Fazekas Andrea, Fazekas Zsuzsa, Tóth Tamás. Producer Sipos József. A filmet a rendező a budapesti Terror Háza Múzeumban forgatta, kihasználva a múzeum minden terét és szegletét jó pár évvel ezelőtt. Akkor mint tévéfilm készült el, de 2022 végén a rendező a filmet nagyjátékfilmmé alakította, új elemeket forgatott, új utómunkát végzett, így állt össze a fesztiválokra is alkalmas változat.

A floridai (Ontario) nemzetközi keresztény film és zenei fesztiválon, melyre idén 2023. május 6-9. között került sor, Mindszenty Józsefről szóló, angol címen RED FAUST című film a legjobb külföldi film díját nyerte el. Mivel idén nem adtak ki legjobb amerikai filmet, ez egyben a fesztivál legjobb filmje is. A szervezők szerint 280 produkció közül választották a döntőbe az alkotást. Az ICFF, azaz International Christian Film and Music Festival a keresztény művészeti fesztiválok között világviszonylatban a legjelentősebb, évente egy alkalommal kerül megrendezésre ismert amerikai színészek, alkotók részvételével. A filmnek nem ez az első nemzetközi díja, ám ez számít a legjelentősebbnek. Január óta díjakat kapott Los Angelesben, Brnoban, Brüsszelben, Indiában és még számos fesztiválon.

 

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát a rendezveny@mma-mmki.hu e-mail-címen 2023. október 23-ig jelezze.

← Vissza
Mindszenty- Szeretlek, Faust!

Programfüzet:

A böngészője nem támogatja a PDF fájlok megnyitását
A megtekintéshez töltse le a dokumentumot: Fájl letöltése

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle