Kulturális Örökség Napjai a Hild-villában

Rendezvény időpontja:

2022. 09. 17. 10:00

Helyszín:

Megtekintés:

Kutatóintézetünk idén is csatlakozik Kulturális Örökség Napjai programhoz, amelynek keretében szeptember 17-én, szombaton lehetőség van belülről is megtekinteni és egyénileg körbejárni a Hild-villát, az MMA MMKI székházát.
A Kulturális Örökség Napjai idén a 150 éves intézményes magyar műemlékvédelem előtt tiszteleg, mivel 1872. április 7-én kelt rendeletével hozta létre a magyar királyi vallás- és közoktatási miniszter a magyar műemlékek védelmét állami intézményt, a Magyarországi Műemlékek Ideiglenes Bizottságát. Az MMA MMKI a nyitott kapukon kívül játékos feladványokkal is várja az érdeklődőket a Hild-villában 10 és 14 óra között.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Időpontfoglalás nem szükséges a látogatáshoz.
Regisztrációra honlapunkon, vagy a rendezveny@mma-mmki.hu e-mail címen van lehetőség.

PROGRAMOK
A ház megtekintésének lehetősége mellett két különleges programmal is készülünk a látogatók számára:

Utazás a reformkorba – A Hild-villa épületének kalandos felderítése

A Kutatók Éjszakája programsorozatról is ismert interaktív játékon keresztül a résztvevők felfedezhetik a reformkori Hild-villa épületének múltját és jelenét, és az időutazás során Hild József életének különös titkaira is fény derül. Az egyes állomásokon végig haladva felderíthetik egy reformkori nyaraló viszontagságos sorsát, miközben értékes információkkal is bővíthetik tudásukat azzal a történelmi korszakkal kapcsolatban, amelyben a villa is megszületett.

Mi fán terem a vers? – Irodalmi sétány 

A Hild-villa kertjén végigsétálva neves irodalmi személyek műveiből olvashatnak részleteket a látogatók. Az út során egy kvízkérdésekből álló lista is rendelkezésre áll, amelynek megoldásához a Magyar irodalmi művek 1956–2016 című online irodalmi lexikon szócikkei nyújtanak segítséget (mmalexikon.hu).

← Vissza
Kulturális Örökség Napjai a Hild-villában

Programfüzet:

A böngészője nem támogatja a PDF fájlok megnyitását
A megtekintéshez töltse le a dokumentumot: Fájl letöltése

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle