Haza a mélyben - Kortárs öko-regionalista építészet Romániában 2018. október 25. 18.30 FUGA

Rendezvény időpontja:

2018. 10. 25. 18:30

Helyszín:

FUGA Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.)

Megtekintés:

Az MMA MMKI vendége ezen az estén Kozma Zsolt az FKM Építészműhely építésze.

Az Előadó meggyőződése, hogy minden művészeti munka alapvető meghatározója az anyag amellyel az alkotó dolgozik. Az építészet esetében a műalkotás alapanyagának tekinti nem csak az épület fizikai összetevőit, hanem úgy az építkezés helyének térbeli és kulturális meghatározottságait, mint a megrendelő személyét és társadalmi beágyazódottságát.


Az előadást a bemutatott, többnyire kronológiai sorrendbe helyezett munkák és a mellékelt képanyag struktúrálja. Ezek kapcsán szó lesz arról az értékrendszerről is ami a munkák során oly sokszor felmerülő döntések meghozásának az alapja.

Ezek röviden összefoglalva a következő:

Magas szakmai mérce igénye, akár az anyagi profit róvására.

Dialógikus viszony a szűkebb és tágabb értelemben vett megrendelővel (a megrendelő, aki fizeti egy városközpontban levő épület tervezését és kivitelezését, de ugyanakkor tágabb értelemben megrendelők a város polgárai is akik haszonélvezői a megváltozott városképnek).

Dialógikus viszony a műhelyen belül, és a külsős társtervezőkkel.

Az építészeti tevékenység az emberi humánum megnyílvánulása, ezért elvállaszthatatlan a tudatosan felvállalt egyéni és közösségi szubjektivítástól, a helytől és kortól amelyben megvalósul.

Érték a különböző kultúrák közötti dialógus, a másság elfogadása, a tolerancia, a megbocsátás, a szeretet, a világlátásunkat meghatározó személyiségek szellemi hagyatéka, a humorérzék. Ez műhelyük fennmaradásának egyik titka.

Időpont: 2018. október 25. 18.30

Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Köpont (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.)

Az előadáson való részvétel regisztrációhoz kötött, részvételi szándékát kérjük ide kattinva jelezze: Online jelentkezés

← Vissza
Haza a mélyben - Kortárs öko-regionalista építészet Romániában 2018. október 25. 18.30 FUGA

Programfüzet:

A böngészője nem támogatja a PDF fájlok megnyitását
A megtekintéshez töltse le a dokumentumot: Fájl letöltése

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle