Haza a mélyben - Kortárs öko-regionalista építészet Romániában 2018. október 25. 18.30 FUGA

Rendezvény időpontja:

2018. 10. 25. 18:30

Helyszín:

FUGA Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.)

Megtekintés:

JELENTKEZÉS

Az MMA MMKI vendége ezen az estén Kozma Zsolt az FKM Építészműhely építésze.

Az Előadó meggyőződése, hogy minden művészeti munka alapvető meghatározója az anyag amellyel az alkotó dolgozik. Az építészet esetében a műalkotás alapanyagának tekinti nem csak az épület fizikai összetevőit, hanem úgy az építkezés helyének térbeli és kulturális meghatározottságait, mint a megrendelő személyét és társadalmi beágyazódottságát.


Az előadást a bemutatott, többnyire kronológiai sorrendbe helyezett munkák és a mellékelt képanyag struktúrálja. Ezek kapcsán szó lesz arról az értékrendszerről is ami a munkák során oly sokszor felmerülő döntések meghozásának az alapja.

Ezek röviden összefoglalva a következő:

Magas szakmai mérce igénye, akár az anyagi profit róvására.

Dialógikus viszony a szűkebb és tágabb értelemben vett megrendelővel (a megrendelő, aki fizeti egy városközpontban levő épület tervezését és kivitelezését, de ugyanakkor tágabb értelemben megrendelők a város polgárai is akik haszonélvezői a megváltozott városképnek).

Dialógikus viszony a műhelyen belül, és a külsős társtervezőkkel.

Az építészeti tevékenység az emberi humánum megnyílvánulása, ezért elvállaszthatatlan a tudatosan felvállalt egyéni és közösségi szubjektivítástól, a helytől és kortól amelyben megvalósul.

Érték a különböző kultúrák közötti dialógus, a másság elfogadása, a tolerancia, a megbocsátás, a szeretet, a világlátásunkat meghatározó személyiségek szellemi hagyatéka, a humorérzék. Ez műhelyük fennmaradásának egyik titka.

Időpont: 2018. október 25. 18.30

Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Köpont (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.)

Az előadáson való részvétel regisztrációhoz kötött, részvételi szándékát kérjük ide kattinva jelezze: Online jelentkezés

← Vissza
Haza a mélyben - Kortárs öko-regionalista építészet Romániában 2018. október 25. 18.30 FUGA

Programfüzet:

A böngészője nem támogatja a PDF fájlok megnyitását
A megtekintéshez töltse le a dokumentumot: Fájl letöltése

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle