A történeted - Beszélgetés a digitális képiségről

Rendezvény időpontja:

2019. 11. 11. 14:00

Helyszín:

FUGA Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.)

Megtekintés:

A nyilvános beszélgetés az ezredforduló után általánossá váló digitális képiség sajátosságainak azonosítására és értelmezésére törekszik. A résztvevők a digitális állóképekkel való kommunikálás módjait, azon belül elsősorban a hétköznapi fotóhasználat jellegzetességeit vizsgálják.

Kérdéseik: A képeket készítők és az azokat fogyasztók hogyan jelenítik meg saját maguk és csoportjaik identitását? Hogyan próbálnak a képek segítségével történeteket, eseményeket, ahhoz való viszonyulásokat megfogalmazni? Hogyan kezelik, manipulálják – gyakran igen kreatív módon – a képeket, s hogyan változott önmagunk megjelenítése, a birtokolt információ és tudás átadása, érzelmek ébresztése másokban az új képek által? Milyen csatornák segítségével juttatják el képeiket másokhoz, s hogyan működik ez a képi alapú kommunikáció? Mit kezdhet a vizuális szakember, de akár a képeket csak szemlélő néző a jpg fájlok áradásával, áttekinthetetlen halmazaival?


A munkamegbeszélés izgalmát és tartalmasságát a beszélgetőtársak sokszínűsége szavatolja: van közöttük huszonéves és nagypapa, nagyvárosban és falun élő, művész és tudós, nő és férfi, képeket készítő és képeket fogyasztó. Azaz Bán András műkritikus, nyugalmazott egyetemi oktató, Borda Réka online marketing szakértő, költő, Gyenis Tibor képzőművész, egyetemi oktató, Karakas Alexandra doktorandusz és R. Nagy József vizuális antropológus, egyetemi oktató.
A szimpózium szervezője a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet.

Időpont: 2019. november 11. 14.00

Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.)

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, részvételi szándékát itt jelezheti: Online jelentkezés

A rendezvény kapcsolódó munkatársa

← Vissza
A történeted - Beszélgetés a digitális képiségről

Programfüzet:

A böngészője nem támogatja a PDF fájlok megnyitását
A megtekintéshez töltse le a dokumentumot: Fájl letöltése

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle