A Nemes Levente című kötetet könyvbemutatója

Rendezvény időpontja:

2023. 10. 27. 17:00

Helyszín:

Hild-villa

Megtekintés:

JELENTKEZÉS

Október 27-én a Nemes Levente életét bemutató kötet bemutatójával egybekötött kerekasztal-beszélgetést szervez az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet a Hild-villában.

 

A tizennégy fejezetből álló, száz fotót és Nemes Leventéről írt méltatásokat is tartalmazó, névmutatóval ellátott beszélgetőkönyv tavaly decemberben készült a sepsiszentgyörgyi Háromszék Vármegye Kiadó gondozásában.  Október 27-én 17 órától az élettörténetről a kötet szerzője, Nagy B. Sándor dramaturg, újságíró és Kovács Örs, az MMA MMKI tudományos munkatársa beszélget Nemes Levente színművésszel a Hild-villában.

Nemes Levente immár hatvan éve folyamatosan játszik, pályája összefonódott a marosvásárhelyi és a sepsiszentgyörgyi színház nagy korszakaival. 1962-ben végzett a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Főiskolán, utána 1972-ig a marosvásárhelyi színház színésze volt. 1972-től mindmáig a sepsiszentgyörgyi színtársulat tagja, 1992–2005 között az intézmény igazgatói tisztségét is betöltötte. 2008-ban nyugdíjba vonult, de azóta is folyamatosan játszik, 83 évesen is meghatározó személyisége a Tamási Áron Színház társulatának. Színházvezetői munkájához kötődik a sepsiszentgyörgyi társulat művészi célkitűzéseinek újrafogalmazása, 1995-ben az ő kezdeményezésére valósult meg az a fúzió a sepsiszentgyörgyi színház és a Bocsárdi László vezette gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház amatőr társulata között, amely megnyitotta az utat egy immár több évtizeden át tartó szakmai sikersorozat felé. Munkásságát számos díjjal jutalmazták.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérem, részvételi szándékát október 27. napjáig a rendezveny@mma-mmki.hu e-mail-címen jelezze.

← Vissza
A Nemes Levente című kötetet könyvbemutatója

Programfüzet:

A böngészője nem támogatja a PDF fájlok megnyitását
A megtekintéshez töltse le a dokumentumot: Fájl letöltése

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle