Pest-Buda Udvar és a kerekasztal-beszélgetések Kapolcson

2021. augusztus. 17.

2021. július 29-én került sor BUDAPEST, VILÁGSZÁM! ÉPÍTÉSZ-IKONOK ÉS IKONIKUS ÉPÜLETEK, ÉPÍTMÉNYEK AZ ELMÚLT 10 ÉVBŐL című kerekasztal-beszélgetésre Wesselényi-Garay Andor tudományos főmunkatársunk moderálásával.

Az eseményhez háttérvetítésként szolgált a Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum, a Bálna, a Puskás Stadion, a BMC, a Gül baba türbéje, a MOME, az  Új Közlekedési Múzeum és a 4-es metró állomásai.

A beszélgetés résztvevői Z. Halmágyi Judit építész, Somogyi Krisztina környezetpszichológus, vizuális kommunikáció kutató, Csanády Pál a METSZET című lap főszerkesztője és Erő Zoltán Budapest főépítésze voltak.

Még ha nehezen is lehet egy szükségképp csapongó beszélgetést egy rövid bekezdésben összegezni, annyi azért kiderült, hogy Budapesten nincs szükség ikonikus épületekre, pontosabban: éppily erős ikonnak tekinthető a megépült városszövet és a Budai Várból feltáruló, az Országházzal és az Erzsébet híddal keretezett panoráma a Lánchíddal a közepén. Csanády Pál új nézőpontból vetette fel azt, hogy oly mértékűek a vári átalakítások és újjáépítések, hogy elképzelhető: a Főhercegi Palota újjáépítésével a Várban fog megszületni egy új, urbanisztikai léptékű ikon.

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle