Művészlét - egyetemi könyvbemutató sorozat

2019. november. 04.

Az Együtt a Művészetért Egyesület kiadásában és a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet támogatásával megjelent Művészlét - Kortárs Kézikönyv Képzőművészeknek című kötet célközönségének − elsősorban a fiatal képzőművészek – fókuszált elérése érdekében egyetemi könyvbemutató sorozat indult 2019. szeptember 16-án. A sorozat a magyarországi művészeti egyetemek, illetve művészeti karok hallgatóinak prezentálja a tárgyalt témakör kérdéseit, promotálja a könyvet.


A programsorozat az ELTE Savaria Egyetemi Központ - Savaria Vizuális Művészeti Tanszék (Szombathely) kétnapos „Mi lettem, hogy nagy lettem” című előadás-workshop programja keretében indult el 2019. október 16-án, második állomása az Eszterházy Károly Egyetemen - Vizuális Művészeti Intézet előadótermében (Eger) zajlott le 2019. október 21-én.

További állomások:
2019. október 30., 11:00 óra    Nyíregyházi Egyetem - Bölcsészettudományi és Művészeti Kar - Vizuális Kultúra Intézet, Nyíregyháza
2019. november 13., 10:00 óra Kaposvári Egyetem - Művészeti kar, Kaposvár
2019. november 13., 14:00 óra Pécsi Tudomány Egyetem - Művészeti kar, Pécs
2019. november 14., 16:00 óra    Metropolitan Egyetem - Művészeti és Kreatívipari Kar, Budapest
2019. november 19., 18:00 óra    Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapest
2019. november 27., 14:00 óra    Magyar Képzőművészeti Egyetem, Budapest

Az egyes rendezvényeket a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet nyitja meg, majd Bérczi Linda művészeti menedzser - a könyv szerkesztője és a Budapest Art Mentor Program vezetője - egy-egy szerző társaságában prezentál, és beszélget a résztvevőkkel, érdeklődőkkel a könyv kapcsán. A könyvbemutató sorozat célja a könyv témájaként is tárgyalt művészi tudatosság felébresztése, s felhívás a sokak által vágyott karrier lehetőségének racionalizálására, tervezhetőségének realizálására.

A Művészlét több mint egy tankönyv, átfogó képet ad a mai képzőművészeti közegről, a hazai és a nemzetközi színtér szereplőiről és fontos elemeiről, összetevőiről. Tárgyalja a tudatos művészi karrierépítés különböző aspektusait, a szakma legrelevánsabb szereplőinek tolmácsolásában, számos interjúval kiegészítve a témát. A könyvben szereplő anyag bázisát a Budapest Art Mentor program tananyaga képezi.

Hisszük, hogy ha a tehetségek minél hamarabb elindulnak a tudatosan épített művészi pályán, annál nagyobb eséllyel maradnak a szakmában és válnak sikeressé, lesznek képesek helytállni művészként. Célunk a könyvbemutatóval a művészi tudatosság felébresztése és felhívás a sokak által vágyott karrier lehetőségének racionalizálására, tervezhetőségének realizálására.

Az eseményeken való részvétel ingyenes.

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle