MMA 2020-2023. évi Művészeti Ösztöndíjprogram

2020. február. 19.

Immár harmadik éve hirdeti meg Művészeti Ösztöndíjprogram pályázatát a Magyar Művészeti Akadémia (MMA). A 2020-2023. évekre szóló MMA Művészeti Ösztöndíjprogram pályázatbenyújtási időszaka ezzel a közzététellel 2020. február 3-án megkezdődött, a pályázatok beadására 2020. március 20. éjfélig van lehetőségük a jelentkezőknek.


Az ösztöndíjprogram célja továbbra is az alkotó- és előadó-művészeti, valamint művészetelméleti programszerű tevékenységek támogatása, magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtése. A pályázaton részt vehet minden olyan magyarországi adóazonosító jellel rendelkező természetes személy, aki a támogatási időszak kezdetéig (2020. szeptember 1.) már betöltötte 18. életévét, de még nem töltötte be 50. életévét.
Az idei év rendszerfejlesztési újításaként, a korábban külön erre a célra fejlesztett, már ismert és kiváló információs felületet nyújtó osztondij.mma-mmki.hu pályázatkezelő honlap - mind felületében, mind színvilágban - megújult, ezzel még átláthatóbb, logikusabb és egyszerűbb pályázatbenyújtási platformot biztosít a pályázók részére.
Az idei évben a pályázati folyamat – felhasználóbarát módon – megváltozott: letölthető, kötelezően használandó formanyomtatványok segítik a pályázókat, amelyek egyben a pályázat formai követelményét is képezik, ezért fontos, hogy a pályázat leadása előtt a jelentkező figyelmesen elolvassa a pályázati felhívást, és az ahhoz kapcsolódó dokumentumokat.
A pályázat benyújtásának megkönnyítése érdekében illusztráló infografika mutatja be a pályázati folyamatot, amely egyben gyakorlati haszonnal is bír a pályázók számára. A „Pályázás menete az MMA Művészeti Ösztöndíjprogramban” című útmutató a pályázati felhívás letölthető állományai között szintén megtalálható.
A beérkezett pályázatok szakmai minősítésére a bírálókat és a döntőbizottság tagjait a hagyományokhoz híven idén is az MMA elnöke kéri fel. A szakmai bírálati tevékenység továbbra is teljes egészében az említett internetes pályázatkezelő felületen zajlik, minden pályázatot két, egymástól független, a másik személyét nem ismerő szakmai bíráló értékeli és véleményezi.
A beérkezett pályázatok elbírálása 2020. március 31-én kezdődik. A Döntőbizottság végső döntésére várhatóan 2020. június elején kerül sor.
A pályázat népszerűsítését segíti a külön erre a célra tervezett és kivitelezett szórólap, amelyen a meghirdetett pályázat legfontosabb elemei mellett egy-egy kiválasztott ösztöndíjas munkája is látható. A szórólap az MMA intézményeiben érhető el, de bármikor igényelhető a pályázati folyamatok lebonyolítását végző MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézettől.

, ,

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle