Megjelent az MMA MMKI féléves magazinjának legújabb, tavaszi száma!

2022. február. 17.

Kiadványunk az összes művészeti ágat lefedi cikkeivel, tanulmányaival, interjúival és szépirodalmi tartalmaival, miközben folyamatos betekintést nyújt az olvasóknak a kutatóintézet életébe.

Az aktuális lapszámból többek közt kiderül, hogy a művészeti nevelés fejlesztéséért hogyan fogott össze a KÉPEZŐ az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézettel, illetve milyen országos összművészeti programban gondolkodnak, de a magyar kultúra egyik legnagyobb alakjának Janovics Jenőnek izgalmas életébe is bepillantást nyer az olvasó.

A Művészlét a gyakorlatban című rovatban a kutatóintézet szakértői hasznos tanácsokkal látják el művészeti ágak képviselőit, felhívva a figyelmet a szakma buktatóira és veszélyeire.

A legújabb tavaszi számban újdonságként művészeti ösztöndíjasainkkal készült interjúkat is talál az érdeklődő, amelyeken keresztül közelebbről is megismerheti az MMA Művészeti Ösztöndíjprogram résztvevőit és magát a projektet is. Az aktuális lapszámban Borkovics Péter Ferenczy-díjas üvegtervező iparművész, Jókainé Gombosi Beatrix tojásfestő népi iparművész, Sajó Bori textiltervező, szövöttanyagtervező, és Ulrich Sára tervezőgrafikus mutatkozik be.

A magazinban számos tudományos konferenciáról, beszélgetéssorozatról és egyéb programról is lehet tájékozódni. Nyomtatott formában hamarosan elérhető a Pesti Vigadó aulájában, a kulturális intézményekben, művelődési házakban, illetve az MMA MMKI weboldalán elektronikus formában.

,

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle