Várnagy Andrea

Várnagy Andrea

Művészi munkásságom egyik legfontosabb elhívása, hogy minél szélesebb rétegekkel kedveltessem meg a klasszikus zenét, interaktív zongorakoncertjeimmel eljuttassam a közönséghez a zeneszerzők hangjegyek mögé rejtett üzeneteit. 2004-ben indult közreműködésemmel a Zeneképzelet program, majd 2018-ban megalapítottam a ZeneVarázslat Mozgalmat, amelyen keresztül a gyermekek figyelme – a társművészeket is segítségül hívva – ráirányulhatott a komolyzenében fellelhető szépségekre és értékekre. A Mozgalom máig közel 1 800 000 gyermekhez jutott el határon innen és túl, számos olyan településre is, ahol addig a gyermekek nem találkozhattak a mindennapokban a klasszikus zenével.

Koncertjeim során különös hangsúlyt fektetek Liszt Ferenc négykezes zongoraműveinek bemutatására, ezzel párhuzamosan doktori disszertációm témájaként is a világhírű zeneszerző utolsó szimfonikus költeményét választottam.

Megtisztelő volt számomra, hogy a 2019-2022 közötti időszakban a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjprogramjában kiválasztásra kerültem és szakmai támogató segítségük által még többekhez juttathattam el a ZeneVarázslat Mozgalom célkitűzéseit. Az ösztöndíjas találkozók inspiráló hangulata, a tagozatvezetők biztatása mindig új lendületet adott, és öröm volt számomra, hogy 2021-ben a VI. ZeneVarázslat Nemzetközi Négykezes Zongorafesztiválon, amely Magyarország egyik legrangosabb komolyzenei eseményévé vált, egy pódiumbeszélgetés során bemutathattuk az ösztöndíjprogramot.

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle