Váradi Judit

Váradi Judit

Váradi Judit (PhD) Debrecenben és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanult, ahol zongoratanár, szolfézstanár, karvezető, énekes zongorakísérő, korrepetitor és kulturális menedzser diplomát szerzett. 2010-ben szerzett doktori fokozatot a Jyväskylä-i Egyetemen (Finnország).
A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán 1988 óta folytat oktatói tevékenységet egyetemi docensként, 2016 óta a Nagyváradi Partiumi Egyetem óraadó tanára. 2015 óta a Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Doktori Program oktatója és témavezetője.
Állandó kamarapartnerével, Puskás Levente szaxofonművésszel 2 CD lemezt adtak ki, 2021-ben elindították az oktatást segítő közös youtube csatornájukat.
2000 óta több hangversenysorozat alapítója és szerkesztője, az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar művészeti igazgatója.
Publikációi angol ás magyar nyelven jelennek meg, több kutatás vezetője.
A Magyar Zenei Tanács elnökségi tagja, Berettyóújfalu díszpolgára, Artisjus díjas (2010), a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjének tulajdonosa (2021).

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle