Turi Gergő

Turi Gergő

Az alapképzést az Ybl Miklós Építéstudományi Karon, míg a mesterképzést a Műegyetemen végeztem. Felsőoktatási éveim alatt a tanulmányoknál jóval fontosabbnak éltem meg az építőtáborokat, amelyekből különböző egyetemek és szervezetek keretein belül öt alkalommal vettem részt. A valódi, kézzel fogható eredmény, a beszéd helyett a cselekvés azóta fontos része a hozzáállásomnak. Már az egyetemi évek alatt kisebb építészeti munkákat vállaltam, 2016-tól a Triskell Épülettervező Kft. tervező építésze vagyok.

Születésem óta a magyar organikus építészet öntudatlan megtapasztalója vagyok, tanulságait igyekszem a saját építészetembe is beépíteni. Történt ez a hároméves MMA ösztöndíj alatt is, ahol egy valós, bár álmodozó tervezés során a Solymári Fészek Iskolafalut vetettük papírra az iskolavezetéssel közösen. Ugyan a megvalósításra nem volt remény, a fejlesztési tervekkel egy lépéssel közelebb kerültek céljukhoz.

A három év alatt lehetőségem volt egy lassú tervezési folyamat megtapasztalására, mely átgondolt és léptékében változó ötletekhez vezetett, kitágítva a feladat fizikai és elméleti kereteit. A továbbiakban is folytatni fogom a kísérletező tervezést, valamint az építészet határterületeinek felderítését.

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle