Szepesi Judit

Szepesi Judit

Bölcsészként a Szegedi Tudományegyetemen szerzett MA diplomát. Kutató és informatikus könyvtáros, e-learning tanácsadó, kulturális szakértő. A Kutatóintézetben a könyvtári feladatokon túl, a kutatási adatok menedzselésével, technológiák alkalmazásával és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatások kialakításával foglalkozik.

Kutatási és kutatásszervezési területe a művészetpedagógia, a művészettel és a művészeti nevelés módszereinek a vizsgálata.

Andragógiai ismereteivel (2010), számítógép és adatbázis felhasználóképzéseket tartott közép - és felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára.

Kulturális szakértőként (2018) szakterülete a könyvtári informatikai rendszerek, szolgáltatások működtetése, fejlesztése, tudás- és információmenedzsment, digitális dokumentumok előállítása, szolgáltatása és újrahasznosítása az oktatási folyamatokban.

2007-től 10 évig oktatott a SZTE BTK Könyvtártudományi Tanszékén. Kurzusai: Integrált könyvtári rendszerek, Online oktatási tartalmak tervezése és előállítása.

2016 és 2021 között az Országos Széchenyi Könyvtárban az Országos Könyvtári Platformhoz kapcsolódó E-learning rendszer fejlesztésében, oktatási tartalmak előállításában vett részt, valamint szakmai továbbképzéseket szervezett és tartott: Képzők képzése, E-learning módszertan, Online tanulás módszerei és eszközei)

2007 és 2021 között 12 nemzetközi (Pl.: Tempus Alapítvány, EGT/Norvég Alap, Leonardo, Grundtvig, Erasmus) könyvtárszakmai tanulmányúton és projektben vett részt, amelyek során a könyvtárhasználati és olvasói szokásokat, a könyvtári szolgáltatásokat, a könyvtár automatizálási folyamatokat, a szakkönyvtári hálózatot tanulmányozta.

Kapcsolódó rendezvények

A Hild-villában jártak a MTA KIK Szakinformatikai osztály munkatársai

https://www.mma-mmki.hu/a-hild-villaban-jartak-a-mta-kik-szakinformatikai-osztaly-munkatarsai/?fbclid=IwAR20uP5w5eszeijtq5oXAjXQdlcQG7k-Sm_VQktn8O5mQQcMuuwYbtlK_bI

Könyvtári beszélgetések: Vendégünk Juhász Judit

https://www.mma-mmki.hu/konyvtari-estek-vendeg-juhasz-judit/

Könyvtári beszélgetések: A digitális művészet és a könyvtár

https://www.mma-mmki.hu/folytatodott-a-konyvtari-beszelgetesek-sorozat/

Könyvtári beszélgetések: Beszélgetés Bartis Attila író, fotográfussal

https://www.mma-mmki.hu/6313/

Művészeti könyvtárak konferenciája

https://www.mma-mmki.hu/a-muveszeti-konyvtarak-digitalis-korban-betoltott-szereperol-tartott-konferenciat-az-mmki/

Műhely a Művészettel nevelésért.

  1. Október 16-án került sor az MMA MMKI szervezésében arra a művészetpedagógiai találkozóra, ami a résztvevők reményei szerint rövidesen egy országos platform megszületésével folytatódik majd. A jelenlévők a művészettel nevelés helyzetéről, lehetőségeiről, annak jövőjéről beszélgettek.

https://epa.oszk.hu/03000/03043/00165/pdf/EPA03043_zenekar_2023_06_29-31.pdf 

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle