Káel Norbert

Káel Norbert

Káel Norbert zongoraművész a crossover zenei stílus egyik legismertebb képviselője, a hazai és nemzetközi zenei élet aktívan koncertező szereplője. Zenei stílusát és előadásait az improvizációs technikák szerteágazó eszközei, a klasszikus és jazz összhangzattani és technikai elemeinek kombinációja, újszerű zenei megoldások, ritmikai érdekességek, virtuozitás jellemzik.

Előadóművészi tevékenysége mellett jelentős hangsúlyt helyez mesterkurzusok, workshopok tartására világszerte a zenei intézményekben. Zeneszerzői és hangszerelői tevékenysége is meghatározó: A “Great Hungarian Songbook” projekt már a harmadik sorozatra készül. Szívügye a magyar zenekultúra ismertetése, népszerűsítése a külföldi fesztiválokon való koncertezés által.

“A művészi küldetés gyökere a kifejezési vágy, amely gondolatokat, érzéseket közvetít. Ez a folyamat egyfajta esszenciája a művész személyiségének, és a világról alkotott képének. Akkor hiteles, ha mindeféle szereptől, megfelelési vágytól mentes. Úgy gondolom, hogy minden művész, éppúgy mint minden ember egyedi, és egyedi mondanivalóval rendelkezik. A művészi produktum lehet egy rajz, egy vers, egy zenemű, bármi amely érzéseket, érzelmeket közvetít. Számomra a művészi mondanivaló az érzelmek komplexitásának egyfajta vizuális elmesélése a zene által: a zene képeket, hangulatokat, történeteket mesél el, sokszor a képi valóságnál sokkal kifinomultabb formában. Az MMA Művészeti ösztöndíja remek lehetőség volt a művészi alkotótevékenységem kiterjesztésére, új élmények, motívációk szerzésére a többi ösztöndíjas művész megismerésével és a találkozókon való részvétellel.” (Káel Norbert)

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle