Krulik Eszter

Krulik Eszter

Az Artisjus-díjas hegedűművész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte doktori oklevelét, disszertációja Ligeti György zeneszerző életművével foglalkozik. A Ravel-díjas Krulik Kvartett és a Végh Sándor Ösztöndíjas Sonus Cordis Kvartett alapítója és művészeti vezetője, a váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium hegedű- és kamarazene tanára, az intézmény vonósegyüttesének művészeti vezetője.

Nevéhez több fesztivál létrehozása és működtetése is fűződik, többek között a tolna megyei Szent András Kastélyban futó Sonus Cordis Napok, a váci konziban évente megrendezésre kerülő Intenzív Zenekari Napok és a gödi székhelyű Neveleki Utcazene Fesztivál.

Hegedűművészként a kortárs zene repertoáron tartását és népszerűsítését tartja egyik legfontosabb ügyének. Nevéhez fűződik több tucat új darab ősbemutatója a magyar és nemzetközi kortárs zenei szcénában. Szabadúszóként Amerikától Kínáig koncertezett a világ számos neves koncerttermében.

Pedagógiai újítása a hegedűoktatásban a Rode, Kreutzer és Dont etűdjeihez komponált hegedű kíséret. Eszter innovációjának megvalósítását a Magyar Művészeti Akadémia hároméves ösztöndíja támogatta 2019-2022 között. Az így létrejött kotta az Editio Musica Budapest gondozásában fog megjelenni.

A kamarazene-oktatás területén végzett munkája is kimagasló: számtalan átiratot készített vonós kamaraegyüttesek számára az elmúlt években.

Zeneakadémiai tanulmányai közben részt vett Vincent Le Quang soundpainting mesterkurzusán. Az itt elsajátított soundpainting jelnyelvet és a szabadimprovizációt szintén bevezette a középfokú oktatásba.

Aktív zenészként jelenleg a Vác Civitas Szimfónikus Zenekar koncertmestere és az Orfeo Zenekar tagja.

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle