Bátor Anna Daniela

Bátor Anna Daniela

Üzenhet-e még nekünk ma az opera? Közelíthet-e azok felé, akik nem ismerik, vagy akik csak az online világból merítkeznek? Kulturális szerkesztő-műsorvezetőként és operarajongóként szívügyem, hogy az opera műfaja teret és elérést kapjon a kommunikációs csatornákon: rendhagyó tematikával, egyedi megközelítéssel, amely megmutatja a kapcsolódási pontokat hétköznapi életünk, más művészeti területek és az opera birodalma között.

E hajthatatlan vágy és célkitűzés hívta életre az OpeRandi-t, amely egy különleges találkozási forma: tudományról, divatról, gasztronómiáról és sok egyéb témáról beszélgetünk úgy, hogy a témát az opera közege inspirálja. Így ülhet egy asztalhoz például Kékszakállú és egy agykutató, Rossini és a Bocuse d’Or séfje, a hősszerelmes Tosca és egy pszichológus. Az OpeRandi idegen nyelvű adásai segítségével bemutatkoznak hazai és külföldi művészek.

Online tartalmak, rádióadások és élő programok engednek betekintést, többek között a kulisszák mögé is: ellátogatunk a hangszerkészítők műhelyébe, rálátást kapunk egy operaénekes, egy karmester vagy éppen egy súgó szakmai életébe, valamint az összművészeti alkotások legkülönbözőbb területeibe, hiszen célom az is, hogy a színházi berkekben megmaradt szakmák (pl. kalapkészítő, cipőkészítő, díszlettervező, jelmezfestő) ismertetésével, felébresszem a kíváncsiságot a műhelymunkák iránt a fiatalabb generációban.

A program a gyermekekre is nagy figyelmet fordít: interaktív előadások által megismerkednek többek között az operatörténetekkel, az operaéneklés csodájával, a hangszerekkel és a színházba járás etikettjével.

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle