Bán Miklós

Bán Miklós

A 3D tervezés területén már 2012 óta végzek tanulmányokat. Ki szerettem volna lépni a 2 dimenzióból a térformaalkotás területére. Programomat úgy állítottam össze, hogy a feladatok lehetővé tegyék a CAD területén minden fontos témakör érintését. Ezen a szakterületen nem csak az elméleti tudás, hanem a megfelelő gyakorlati tapasztalat megszerzése is nélkülözhetetlen. Elindult egy folyamat, melynek során a kivitelezés területén is jelentős tapasztalatokra tettem szert.

Hangszereim tervezésénél ki akartam küszöbölni a kellemetlen rezgéseket. A tiszta összhangzatokat vettem alapul: prím-1, szekundum-2, terc-3, tiszta kvint-5, oktáv-8. Ez egy rekurzív számsort ad, mely megegyezik az aranymetszés arányszámaival. Ezt a szerkesztési arányrendszert átültettem más munkáimra is. Bővítettem célkitűzéseimet az autótervezés területén, nem csak a design, hanem a gépészet és a szerkezeti rendszer kidolgozásában is fontos tapasztalatokat szereztem.

Úgy érzem, munkám során sikerült egyedi, rám jellemző formavilágot kialakítanom. A befoglaló íveket, kört, ellipszist, egyeneseket keresem, darabolom fel, ütköztetem, növelve a testek teherbírását. Kialakítottunk egy új elektroakusztikus vonós hangszercsaládot, melynek tagjait folyamatosan bővíteni szeretném. Az akusztikus hangszerek készítése területén is hasznos a megszerzett szaktudásom. Modernizáltuk a tárogató billentyűkiosztását, mely korszerű hangszerré teszi azt.

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle