Közeleg a magyar érettségi! Készüljünk együtt az irodalomórákra!

2020. március. 26.

Az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet kutatásaival segít, hogy minden diák a legtöbbet hozza ki a felkészülésből, ezért összegyűjtöttük az MMA Lexikon 12. osztályos tananyagához kapcsolódó cikkeit. Az elektronikus lexikon irodalmi témakörének szócikkeit használva megkönnyítjük a tételek kidolgozását, hiszen a szükséges tudás bármikor rendelkezésre áll a www.mmalexikon.hu weboldalon.


A lexikonban sokféle eszméhez és irányzathoz tartozó mű elemzése megtalálható és hasznosítható az elmúlt 60 év jelentősebb magyar irodalmi alkotásai közül az otthontanulás és az érettségi időszakában.  Kortárs irodalmi lexikonunk folyamatosan gyűjti és rendszerezi a legfontosabb magyar írók és költők műveit, egy-egy alkotó akár öt kötetéről készült közérthető elemzése egy életpályát is leírhat. A szócikkek közül kifejezetten az érettségiző korosztálynak és irodalom tanáraiknak figyelmébe ajánljuk Borbély Szilárd, Esterházy Péter, Gion Nándor, Grendel Lajos, Kányádi Sándor, Kertész Imre, Lator László, Mészöly Miklós, Nádas Péter, Petri György, Rakovszky Zsuzsa vagy akár Tandori Dezsőről szóló elemzéseinket.
A lexikon „lapozgatása” közben az iskolai tanulmányokon túl az olvasó ráadásul újabb inspirációkat is kap eddig számára talán ismeretlen művek elolvasásához is.

, , ,

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle