Hubay Miklós – Elveszett Paradicsom Alapítvány konferencia-felhívása

2020. december. 17.

Hubay Miklós drámaírói munkásságának friss szemléletű újraolvasását kezdeményezi az a pályázat, amelyre elsősorban irodalmárokat és dramaturgokat, illetve egyetemi hallgatókat vár a Hubay Miklós – Elveszett Paradicsom Alapítvány.


A maximum 20 000 karakter terjedelmű tanulmányok témája szabadon választható: lehet áttekintés a drámaíró egy-egy pályaszakaszáról vagy egy-egy drámatípusáról (pl.: antik témájú színdarabok; jelenkori társadalmi jelenségek/anomáliák Hubay színpadán stb.), de szólhat a tanulmány egyetlen műről is.
A pályázatra 2021. január 31-ig lehet jelentkezni a témavázlat (absztrakt) beküldésével, amely 3000 karakter terjedelemben ismerteti a választott témát. Az Alapítvány kurátorai e vázlatok alapján kérik fel a jelölteket a tanulmány elkészítésére, amelynek határidejét 2021. április 30., hogy a (vírusjárvány függvényében) májusban rendezendő Hubay Miklós Emlékülésen a sikeres pályaművek előadásként elhangozhassanak.
Az elfogadott pályaművekért egységesen bruttó 150.000 Ft honoráriumot ajánlanak fel, és további bruttó 65.000 Ft-ot az emlékülésen tartott előadásért.
A témavázlatot PDF vagy word formátumban kérik beküldeni a hubaymelvp@gmail.com e-mailcímre.

,

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle