Folytatódik a nyári alkotótábor az MMA művészeti ösztöndíjasok bevonásával

2023. augusztus. 14.

 

Első alkalommal szervez nemzetközi alkotótábort az MMA művészeti ösztöndíjasok bevonásával az MMA Északkelet-Magyarországi Regionális Központja, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézettel és a Rovás Alkotócsoporttal közösen augusztusban Debrődön (Szlovákiában).

 


 

A nagy érdeklődésre való tekintettel az „Értjük egymást” címmel szervezett tábor két turnusban valósul meg:  az első turnus július 31. és augusztus 6. között zajlott, a második pedig augusztus 14-én kezdődik és augusztus 20-án ér véget. Az MMA művészeti ösztöndíjasok szabad alkotótevékenység keretében, előadások formájában vagy műhelybeszélgetésen oszthatják meg a gondolataikat a képző- és iparművészet, építőművészet, irodalom, zene vagy a művészetek más területeit illetően. A közel 40 fő részvételével zajló táborok délutáni és esti programjait az MMA művészeti ösztöndíjasok által felajánlott programok képezik majd, amelyeket beszélgetések, prezentációk és fellépések színesítenek.

A Rovás művészein és az MMA ösztöndíjasain kívül képviseltetik magukat lengyel, ukrán és szlovák alkotók, továbbá egy-egy erdélyi, angol, holland és tádzsik képzőművész is, akik a fiatalok számára nyitott egyes kurzusok lektorai is lesznek.

Az első időszakban az MMA művészeti ösztöndíjasaként részt vett az alkotótáborban Adamovics Ferenc (színházművészet, 2022), Benedekffy Katalin (színházművészet, 2021), Bódi Barbara BoBa (képzőművészet, 2018), Mechler Anna (zeneművészet, 2020) és Zarándy Ákos (zeneművészet, 2019). A második turnusban helyet kapott Hermann Zsófia (képzőművészet, 2020) és Krász Kíra (film- és fotóművészet, 2021).

A kezdeményezés azzal a céllal jött létre, hogy az MMA-ösztöndíjasok külföldi művészekkel és más művészeti ágak képviselőivel is megismerkedjenek, közösen gondolkodjanak, alkossanak. Az alkotótáborba meghívást kapott az MMA néhány akadémikusa is, akik előadáson, műhelybeszélgetésen oszthatják meg gondolataikat.

 

 

, ,

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle