Fehér Anikó megbízott kutató előadást tartott az MMA konferenciáján, amelynek címe: Őrizzetek szent angyalok, forogjatok szent keresztek.

2015. december. 17.

Szakrális népművészetünk múltja és jelene

Az MMA Népművészeti Tagozatának konferenciája in memoriam Erdélyi Zsuzsanna

A Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozata művészettörténész és gyakorló népművész tagjainak, valamint a tagozat régész és néprajzos ösztöndíjasainak és díjazottjainak szakmai tanácskozása az esztergomi Keresztény Múzeum vallásos néprajzi vendégkiállításának megnyitója alkalmából.


A néhai Erdélyi Zsuzsanna akadémikus asszony emlékének szentelt konferencia népi kultúránk vallásos, lelkiségi elemeinek, szakrális népművészetünknek a múltját, illetve a jelen népművészeti ihletésű alkotásaiban való továbbélését kívánja bemutatni, érzékeltetve időbeliségét és mélységét, hatásait és az őt ért hatásokat is.

A művészeti igényű tanácskozásnak egyaránt szándéka az értelmezés és az átérzés lehetőségének megteremtése, az érzelmi kötődés bemutatása az alkotási folyamat megismertetése által.

Bővebb tartalom:

http://www.mma.hu/rendezvenyek/az-akademia-rendezvenyei/-/content/10180/1/2015-december-16-%E2%80%93-%E2%80%9Eorizzetek-szent-angyalok-forogjatok-szent-keresztek-

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle