F. Orosz Sára tudományos munkatárs előadást tartott és szekciót vezetett A megértés lehetőségei című konferencián a Szent István Egyetemen

2015. november. 18.

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából 2015. November 11-én került megrendezésre a találkozó a Gazdaságtudományi Kar Társadalomtudományi Intézetében. Az előadás címe: Fény – élmény - A kultúra és a fény megnyilvánulásai a világ művészettörténetében.


Az egyetem Kommunikációtudományi Tanszékén hagyományteremtő jelleggel indítottuk útjára konferenciasorozatunkat. Minden alkalommal megújuló tematika szerint vesszük sorra a kommunikációval kapcsolatos vonatkozásokat a tanszéket alkotó, különböző tudományterületeket képviselő oktatókkal.

A fény szerepe a kezdetektől meghatározó az emberi kultúrtörténetben. A különböző korok művészei megannyi eltérő módon fogalmazták meg az erről alkotott képüket. Festmények, plasztikák, valamint a tárgykultúra számos opusza is erről tanúskodik. Vajon milyen szempontok szerint öltött testet az ihlet és a fenti tárgy egysége? Az előadás bepillantást enged abba, hogy a világ mely részén hogyan vélekedtek erről a képzőművészet és az iparművészeti terület különböző ágaiban alkotó gondolkodók.

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle