Az MMA 2023-2026. évi Művészeti Ösztöndíjprogram nyertesei

2023. június. 19.

 

Döntés született a Magyar Művészeti Akadémia 2023 februárjában kiírt ösztöndíjpályázatáról. A 10 tagú döntőbizottságot az MMA elnöke és az általa felkért bírálóbizottsági tagok alkották: Vashegyi György (a bizottság elnöke), Buglya Sándor, Olsvay Endre, Rátkai Erzsébet, Salamin Ferenc, Sára Ernő, Solymosi-Tari Emőke, Szerényi Béla, Szurcsik József, Vári Fábián László. A támogatásra érdemes munkákat az akadémikusok külső szakértők bevonásával, velük együttműködésben bírálták el.

A Magyar Művészeti Akadémia 2023–2026. évekre szóló Művészeti Ösztöndíjprogram nyertes pályázói névsorát a következő dokumentum tartalmazza: Az MMA 2023. évi Művészeti Ösztöndíj pályázat nyerteseinek listája. A 100 nyertes pályázó névsora megtalálható továbbá az ösztöndíjat kezelő MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) honlapján is:

https://osztondij.mma-mmki.hu/

Tájékoztatjuk, hogy a tartaléklistára került pályázók névsorát megtekinthetik a nyertesek névsorát tartalmazó dokumentumban. A Döntőbizottság egyhangú döntése alapján a Magyar Művészeti Akadémia, tartaléklistán szereplő személyt, nyertes pályázó általi visszalépés esetén, az adott művészeti terület kategóriában, a sorrendiséget követve, automatikusan nyertes pályázóként fogad el.

Mint ismert, a Magyar Művészeti Akadémia átfogó művésztámogatási rendszer kiépítését kezdte meg 2018-ban. Az MMA költségvetéséhez rendelt forrásból 2023. szeptember 1-étől további 100 új ösztöndíj kiadása történik meg fiatal és középgenerációs művészek számára.

, ,

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle