Az MMA 2022-2025. évi Művészeti Ösztöndíjprogram nyertesei

2022. június. 16.

Döntés született a Magyar Művészeti Akadémia 2022 februárjában kiírt ösztöndíjpályázatáról. A tíztagú tagú döntőbizottságot az MMA elnöke és az általa felkért bírálóbizottsági tagok alkották: Vashegyi György (a bizottság elnöke), Haris László, Kékedi László, dr. Kovács István, Rátóti Zoltán, dr. Solymosi-Tari Emőke, Stefanovits Péter, Szenes István, Ternovszky Béla, Tóth Péter, Turi Attila. A támogatásra érdemes munkákat külső szakértőkkel együttműködésben bírálták el. A Magyar Művészeti Akadémia 2022–2025. évekre szóló Művészeti Ösztöndíjprogram nyertes pályázói névsorát a következő dokumentum tartalmazza: Az MMA 2022. évi Művészeti Ösztöndíj pályázat nyerteseinek listája. A 100 nyertes pályázó névsora megtalálható továbbá az ösztöndíjat kezelő MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) honlapján is:

https://osztondij.mma-mmki.hu/

Tájékoztatjuk, hogy a tartaléklistára került pályázók névsorát megtekinthetik a nyertesek névsorát tartalmazó dokumentumban. A Döntőbizottság egyhangú döntése alapján a Magyar Művészeti Akadémia, tartaléklistán szereplő személyt, nyertes pályázó általi visszalépés esetén, az adott művészeti terület kategóriában, a sorrendiséget követve, automatikusan nyertes pályázóként fogad el.

Mint ismert, a Magyar Művészeti Akadémia átfogó művésztámogatási rendszer kiépítését kezdte meg 2018-ban. Az MMA költségvetéséhez rendelt forrásból 2022. szeptember 1-étől további 100 új ösztöndíj kiadása történik meg fiatal és középgenerációs művészek számára.

 

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle