A Hild-villában jártak a MTA KIK Szakinformatikai Osztály munkatársai

2023. április. 19.

Április 18-án az MTA KIK Szakinformatikai Osztály szakembereit látta vendégül a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet a Hild-villában. Előadást tartott Bilicsi Erika osztályvezető, Virág Gabriella DOI-irodavezető és Baráth Zsolt OJS-adminisztrátor, valamint Andódy Katalin projektkoordinátor is részt vett a találkozón.

A jelenlévők bemutató keretében, családias légkörben ismerkedhettek meg az Open Journal Systemsszel (OJS), a tudományos folyóiratok online közzétételének és kezelésének nyílt forráskódú megoldásával.

Az OJS a folyóiratok szerkesztésének és publikálásának összes lépését lefedő, egy cikk teljes életét végigkövető rendszer, amely minden szerkesztőség igényeihez, munkamenetéhez tetszés szerint hozzáigazítható.

A rendszer további előnye, hogy a különféle exportlehetőségekkel automatizmusokat tudunk kiépíteni, például a DOI-regisztráció vagy az MTMT-be történő adatátadás terén.

Az MTA KIK Szakinformatikai Osztály munkatársai képzésekkel is támogatják az OJS és a DOI megfelelő használatát, azok elterjedését.

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle