A 2024–2027. évi MMA Művészeti Ösztöndíjprogram nyertesei

2024. június. 25.

Döntés született a Magyar Művészeti Akadémia 2024 februárjában kiírt ösztöndíjpályázatáról. A tíztagú döntőbizottságot az MMA elnöke és az általa felkért bírálóbizottsági tagok alkották: Turi Attila (a bizottság elnöke), dr. Solymosi-Tari Emőke, Gaál József, Kékedi László, Rátkai       Erzsébet, Salamin Ferenc, Sára Ernő, Tóth Péter, Vári Fábián László, Zsigmond Dezső. A támogatásra érdemes munkákat az akadémikusok külső szakértők bevonásával, velük együttműködésben bírálták el.

A 2024–2027. évekre szóló Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíjprogram nyertes pályázói névsorát a következő dokumentum tartalmazza: Az MMA Művészeti Ösztöndíjprogram 2024. évi nyerteseinek listája. A 100 nyertes pályázó névsora megtalálható az ösztöndíjprogram lebonyolításáért felelős MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) honlapján is:

https://osztondij.mma-mmki.hu/

A tartaléklistára került pályázók névsorát megtekinthetik a nyertesek névsorát tartalmazó dokumentumban. A döntőbizottság egyhangú döntése alapján a Magyar Művészeti Akadémia a tartaléklistán szereplő személyt nyertes pályázó általi visszalépés esetén az adott művészeti terület kategóriájában a sorrendiséget követve, automatikusan nyertes pályázóként fogadja el.

Mint ismert, a Magyar Művészeti Akadémia átfogó művésztámogatási rendszer kiépítését kezdte meg 2018-ban. Az MMA költségvetéséhez rendelt forrásból 2024. szeptember 1-től további 100 új ösztöndíj kiadása történik meg fiatal és középgenerációs művészek számára.

Iratkozzon fel legújabb híreinkért!
magnifiermenuchevron-down-circle